Saturday, January 30, 2010

PAS Parti Mangkuk


Apa kes Khalid Samad kena gantung 6 bulan, sedangkan Hassan Ali hanya diberi amaran? JK Disiplin ini buta ke atau buat-buat bodoh? Sedangkan rakaman perbualan/pendedahan Hassan Ali kepada blogger UMNO sudah didengari oleh Pengerusi JK Disiplin PAS sorang ni.


Apa kesalahan Khalid Samad? Kononnya cara beliau menegur Hassan Ali boleh memudaratkan PAS. Ooo dedahkan rahsia parti kepada blogger UMNO tak memudaratkan PAS lah ye? Dah memang dasar puak-puak kopiah dalam PAS ini spesis mangkuk hayun.


Tak boleh diharap, bias, sama macam UMNO. Apa beza JK Disiplin PAS dengan JK Disiplin UMNO? Dulu masa pemilihan UMNO, Ali Rustam tidak dibenar bertanding kerana rasuah. Tapi KJ boleh pula? Ini samalah macam PAS. Kalau guna akal yang waras, kita boleh nilai siapa yang buat kesalahan serius, Khalid Samad ke atau Hassan Ali. Niamakahai punya parti. Bagusla, wala' jangan tak wala'. Kalau tak berubah-rubah juga aku tak akan pergi mengundi dan mendoakan PAS kalah teruk. Wait n see!

3 comments:

Amuraria said...

SALAM SEMUA, MEMANG NAMPAK PAS DAH JADI MANGKUK AYUN DAN HARAP JANGAN JADI MANGKUK TANDAS MACAM PARTI KARAT BIRU KITA TAU SAPA !
NAMPAK SANGAT DAH JADI LEBIH DARI PARTI KARAT BIRU UMNOI-BN ,ADAKAH INI ALAMAT HANYUT NYA SATU PARTI YANG MENGAKU KONON MEMPERJAUNGKAN ISLAM ? PERGGGHHHHH !

Amuraria said...

RALAT 'MEMPERJUANGKAN' !

Admin said...

@Amuraria

Tenang, bro.

Ingat lagi tak masa lepas PRU-12 dulu? Pemimpin2 PAS sering melaungkan bahawa BN dilanda tsunami. Tapi sekarang kita lihat, parti mana yang dilanda tsunami sebenarnya? PAS memang menang besar tapi krisis dalamannya tersangat parah sehingga melahirkan perpecahan.