Wednesday, March 4, 2009

PERTAMA KALI DALAM SEJARAH....


Pertama kali dalam sejarah, sidang DUN diadakan di bawah sepohon pokok. Sidang DUN yang berlangsung di suatu tempat yang lapang, telah meluluskan 3 usul.1) Usul kepercayaan kepada MB Perak, Dato' Seri Ir. Nizar Jamaludin2) Usul untuk membubarkan DUN3) Usul berupa kertas laporan Jawatankuasa Terpilih yang menggantung Datuk Dr Zambry dan enam Exconya.
Sidang DUN dibuat kat luar disebabkan 27 ADUN PR tidak dibenarkan masuk oleh polis atas arahan Setiausaha Kerajaan Negeri dan bangunan SUK turut dikunci.
Dengan pihak polis lagi yang turut campurtangan, (inilah polis, bukan orang yang memburukkan polis, tapi POLIS sendiri yang mencemarkan nama baik diorang sendiri!) Sudah terbukti polis memang barua kepada UMNO. Tambahan lagi dengan samseng-samseng Melayu Celaka yang diupah (PEKIDA le!) buat kacau. Lepas sidang DUN tersebut, keluarlah komen-komen yang bodoh dari pemimpin-pemimpin UMNO (korang tau sendirilah, malas nak sebut, sakit hati!).apalah tidak cerdiknye mereka ini. Speaker ada hak untuk menyatakan dewan berlangsung kat mana-mana. Itulah, ada bangunan, dikunci! Buat sidang DUN kat luar, marah macam orang gila.

Inilah perangai UMNO, sanggup buat apa saja untuk memperoleh kemenangan. Depa pakai kaedah Matlamat Menghalalkan Cara.Bagi PR pula, INILAH TANDANYA MEREKA MASIH HORMAT KEPADA DEMOKRASI.

0 comments: